Minggu, 20 Januari 2019

SKINNY DOUBLE CHOCOLATE BANANA MUFFIN

Biasalah...ini dalam rangka memanfaatkan pisang yang over riped. Lagi malas ngeluarin mixer jadi bikin muffin aja. Resep muffin sudah banyak yang saya simpan di pinterest. So, tinggal pilih saja. Muffin ini bebas refined sugar hanya memakai madu sebagai pemanis. Saya bikin sesuai resep kecuali coconut oil saya ganti dengan canola oil. Kebetulan saya juga punya greek yogurt. Takaran madu tidak saya tambah. Menurut suami dan anak2 sudah pas manisnya karena ada tambahan manis dari choco chip. Cukuplah buat cemilan di sore hari sambil ngopi atau ngeteh.
Resepnya ada di : joyfulhealthyeats.com.


Ingredients

3 bananas

1/4 cup of honey

1 teaspoon of vanilla extract

1/3 cup of greek yogurt

1/3 cup of coconut oil, melted

1 egg

2 tablespoons of cocoa powder

1 2/3 cup of white whole wheat flour

1/2 teaspoon of sea salt

1 teaspoon of baking soda

1/3 cup of mini chocolate chips

Instructions

  1. Preheat oven to 375.
  2. In a large bowl, add bananas. Using a fork mash up bananas until just very small lumps are left. Add honey, vanilla extract, greek yogurt, coconut oil, and egg.
  3. Using a fork mix until combined.
  4. Add in cocoa powder, white whole wheat flour, salt, and baking soda. Using a spatula, mix until wet and dry ingredients are completely combined!
  5. Fold in the mini chocolate chips.
  6. Line each muffin tin with a cupcake liner (or spray with pam so muffins don’t stick to pan if not using liner).
  7. Fill each muffin tin 3/4 of the way full.
  8. Bake for 15-17 minutes. Serve

Tidak ada komentar:

Posting Komentar